Pages

10. heinäkuuta 2016

Mansikka-popcorn rocky road


Tarjolla olisi taas ihanaa rocky roadia! Uusia yhdistelmiä on aina kiva testailla. Aiemmin tekemäni appelsiini-lakritsi oli ihan tajuttoman hyvää! Tämänkertaisesta rocky roadista löytyy valkosuklaata, kuivattua mansikkaa, suolattuja pistaapähkinöitä ja popcornia.

Kuivattua mansikkaa en pahemmin ole kaupoissa nähnyt myytävän. Citymarketista kyllä löysin mansikkasiivuja kuivahedelmät-hyllystä, joita käytin koristelussa. Rocky roadin "sisälle" laitoin kuivattua mansikkakuutiota, jota tilasin Forsmanin nettikaupasta. Tilasin sieltä samalla myös kuivattua kiiviä ja vadelmaa, nam!

Tein tätä rocky roadia ystävälleni ja loput laitoin keittiön pöydälle nättiin lasikulhoon "koristeeksi". Vaikka eivätpä ne montaa päivää siinä koristeena säily! :D Pohja alkaa jo uhkaavasti näkyä.


Rocky road:
500 g valkosuklaata
150 g kuorittuja suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä
20 g voinmakuisia popcorneja
20-25 g kuivattua mansikkakuutioita

1. Kuori pistaasipähkinät. Kuorittuja pistaasipähkinöitä tarvitaan 150 g. Valmista myös popcornit pakkauksen ohjeen mukaisesti.
2. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa 30 sekunnin välein sekoitellen, ettei se pala. Valkosuklaa palaa herkästi! Kääntele sulatetun valkosuklaan joukkoon osa pistaasipähkinöistä, mansikkakuutioista ja popcorneista. Jätä niitä vähän myös koristeluun. 
3. Kaada suklaa leivinpaperilla vuorattuun noin 23x18 cm:n kokoiseen vuokaan. Koristele pinta mansikoilla, pähkinöillä ja popcorneilla. Painele ne kevyesti suklaaseen kiinni. Laita jääkaappiin jähmettymään noin tunnin ajaksi. 
4. Kun rocky road on jähmettynyt, ota se papereineen pois vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä pieniksi kolmioiksi. Tarvittaessa voit lämmittää veistä kuuman veden alla, jos rocky road meinaa mennä leikatessa rikki.


Vinkki! 
Rocky roadit säilyvät erinomaisesti huoneenlämmössä. Tee niitä vaikka useampaa eri makua ja laita kauniiseen lasikulhoon pöydälle "koristeeksi". 


4 kommenttia:

  1. Ihanan erilainen rocky road -resepti! Näyttää ihan ylihyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rocky roadeja on aina kiva tehdä ja keksiä erilaisia yhdistelmiä. :D Näitä ei kannata jättää testaamatta!

      Poista
  2. Vautsi! Onpa muuten tosi herkullisen kuuloinen makuyhdistelmä! :D
    Näyttääkin hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Oli kyllä hitsin hyvää! Kannattaa ottaa resepti talteen. ;)

    VastaaPoista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!