Pages

8. heinäkuuta 2015

Raikkaat sitruunapiirakat


Nämä ihanat sitruunapiiraat kruunaavat kahvipöydän! Koristeeksi sopivat erinomaisesti syötävät kukat, joihin olen niin ihastunut. Aivan ihania koristeita, joita tulen taatusti käyttämään myös jatkossa.

Ohjeesta tulee noin 20 pientä sitruunapiirakkaa tai yhden ison piirakan. Parhaimmillaan piirakat ovat seuraavana päivänä.


Pohjat:
100 g voita
¾ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
½ tl vaniljasokeria

Sitruunatäyte:
2 sitruunaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sulatettua voita

Viimeistelyyn:
tomusokeria

1. Valmista pohjat. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja sekoita käsin vaahdon joukkoon. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja. Painele ne hyvin voideltuihin pieniin piirasvuokiin. Halutessasi voit tehdä myös yhden ison piirakan. Pistele pohjat haarukalla. Esipaista pohjia 200-asteisessa uunissa (keskitasolla) 10 minuutin ajan, kunnes pohjat ovat saaneet hiukan väriä.
2. Purista sitruunoista mehu. Sekoita sitruunan mehu, munat, sokeri, kerma ja maissitärkkelys vispilällä sekaisin. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada esipaistettujen pohjien päälle ja kypsennä pieniä piirakoita 175-asteisessa uunissa noin 10-15 minuutin ajan, kunnes täyte on hyytynyt. Ison piirakan paistoaika on noin 30 minuuttia. Jäähdytä sitruunapiirakoita hieman, ennen kuin irrotat ne vuoistaan.
3. Siivilöi piirakoiden päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua ja viimeistele syötävillä kukilla.



SUKLAAPEIKKO ON NYT MYÖS INSTAGRAMISSA!
Löydät Suklaapeikon nyt myös Instagramista (@suklaapeikko)!

Instagram



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!