Pages

29. elokuuta 2013

Suklaatryffelitorttu

 
Jääkaapissa oli pala kookosrasvaa, joten päätin tehdä suklaatryffelitortun, jonka ohjeen löysin Suuri Leivontakirja -nimisestä reseptikirjasta, joka on painettu vuonna 1984. Jos olet makeaa vailla, kokeile tätä! Makeaa kyseinen torttu kyllä on, joten sitä ei montaa palaa voi syödä. Jo yksikin pala riittää taltuttamaan makeannälän. Tämän kakun maku paranee, kun se saa olla kylmässä päivän tai pari, jos vain maltat pitää siitä näppisi erossa niin kauan. Tortusta tulee 12-15 palaa.


Pohja:
225 g voita tai margariinia
5¼ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
¾ dl sokeria

Suklaatryffelitäyte:
100 g kookosrasvaa
2 kananmunaa
5 dl tomusokeria
1½-2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun pinnalle:
tomusokeria
kaakaojauhetta

1. Valmista pohja. Sekoita taikina rasvasta, jauhoista, munasta ja sokerista käsin nyppimällä tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi kylmään. Kauli 2/3 osasta taikinasta ohut levy ja vuoraa sillä mieluiten irtopohjainen (halkaisijaltaan 22-24 cm) voideltu vuoka.
2. Sulata ja jäähdytä kookosrasva. Vatkaa sähkövatkaimella täytteen munat ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita (edelleen sähkövatkaimella) hyvin tasaiseksi massaksi. Lisää viimeisenä jäähtynyt kookosrasva pienin erin. Lusikoi tryffeliseos vuokaan ja tasoita.
3. Kauli lopputaikinasta pyöreä levy ja laita se kanneksi vuokaan.
4. Paista torttua 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuutin ajan tai kunnes se näyttää kuivalta ja kypsältä.
5. Kun suklaatryffelitorttu on jäähtynyt, siivilöi pinnalle tomusokeria ja kaakaojauhetta (tai halutessasi pelkkää tomusokeria). Kuvan mukaisen koristelun saat, kun leikkaat leivinpaperista suikaleita, pistät ne tortun pinnalle ja siivilöit ensin tortun päälle tomusokeria. Sitten siirrät varovasti leivinpaperisuikaleet tomusokeriviirujen päälle ja siivilöit tyhjiin väleihin kaakaojauhetta.


6 kommenttia:

  1. Mahdottoman ihanan näköinen torttu! Varmasti on hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa tämä kyllä on ja torttu hupenikin nopeaan tahtiin tarjoilulautaselta! Ja kaikenkukkuraksi ohje on todella yksinkertainen - ei mitään kovin erikoisia aineksia! :)

      Poista
  2. On tosiaan herkullisen oloinen ohje ja näyttääkin tosi hyvältä:) Kiva blogi sinulla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi! Hyvää tämä oli ja näytti kelpaavan hyvin myös muille, sillä seuraavana päivänä torttu olikin jo syöty kokonaan pois. :)

      Poista
  3. Huhh kun näyttää taivaalliselta tämä torttu! Mielellään tuosta ottaisi palan jos toisenkin! ;)

    VastaaPoista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!