Pages

16. heinäkuuta 2015

Ihanat mansikkabebet


Aiemmin on tullut tehtyä ihania mokkabebejä, jotka ovat yksiä suosikkejani. Nyt kuitenkin halusin kokeilla kesän kunniaksi mansikkabebejä, kun kerran tuoreita mansikoita on vielä saatavilla. Montakohan kiloa sitä on tullut tänä vuonna jo mansikoita ostettua? Ihan hirveästi! :D

Tällä kertaa tein bebet minimuffinipellillä ja niistä tuli niin söpöjä, pieniä suupaloja! Ne kävisivät erinomaisesti kahvipöytään pikkutarjottaviksi. Koristelin bebet tuoreilla mansikoilla ja sipaisin päälle vielä hieman kiillettä. Tuoreet marjat voi korvata myös tomusokerikuorrutuksella, jonka voi värjätä punaiseksi elintarvikevärillä tai käyttää kokonaan mansikanmakuista tomusokeria.

Ohjeesta tulee noin 20 pientä tai 12 isoa bebeä.


Suklaapohjat:
100 g huoneenlämpöistä voita
¾ dl sokeria
1 kananmuna
2¼ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta

Mansikkatäyte:
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
2 dl mansikkasosetta
1 dl maitoa
2 kananmunaa
150 g huoneenlämpöistä voita

Viimeistelyyn:
tuoreita mansikoita
(kiillettä mansikoiden päälle)

1. Valmista pohjat. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti käsin tasaiseksi taikinaksi. Halutessasi voit laittaa taikinan hetkeksi kylmään jähmettymään. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja. Painele palat voideltuihin muffinivuoan koloihin tai esimerkiksi kertakäyttöisiin foliovuokiin. Pistele pohjat haarukalla ja paista 175-asteisessa uunissa noin 10-15 minuutin ajan. Anna pohjien jäähtyä.
2. Valmista mansikkakiisseli täytettä varten. Sekoita kattilassa sokerit ja maissitärkkelys. Lisää mansikkasose, maito ja munat. Kuumenna seosta koko ajan sekoitellen niin kauan, kunnes kiisseli sakenee. Nosta kattila pois liedeltä ja anna sen jäähtyä. Kun kiisseli on jäähtynyt, vatkaa voi kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kiisseli pienissä erin voivaahdon joukkoon. Vatkaa tasaiseksi täytteeksi. Täytä pohjat mansikkatäytteellä ja laita hetkeksi kylmään, kunnes täyte on hieman jähmettynyt.
3. Koristele bebet tuoreilla mansikoilla, joiden päälle voit vielä sipaista ohuelti kiillettä (ohjeen kiilteeseen löydät hyytelösokeripaketin kyljestä). Vaihtoehtoisesti bebet voi kuorruttaa tomusokeri-vesikuorrutuksella mansikoiden sijaan. Viimeistele syötävillä kukilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!