Pages

28. elokuuta 2014

Rahkarievä


Onpa ollut hauskaa taas tuon kissanpentumme kanssa! Kaikenlaisia metkuja se on taas keksinyt päivänpiristykseksi. Eilen se oli saanut vaatekaapin liukuoven auki (on päivien myötä oppinut siis nekin avaamaan) ja oli heittänyt sieltä neuletakin lattialle. Ja tänään samaisesta kaapista se oli viskonut lattialle mm. talvihanskoja. Yritti se tässä yksi aamu myös hypätä suoraan olkapäälleni, kun olin istumassa sen vierellä sängyllä! Onneksi kynsistä ei sentään sen suurempia haavoja olkapäähän tullut kun hyppy ei ihan onnistunut. :D On kyllä niin hauska ja seurallinen tapaus! Iltaisin virkistyy todenteolla ja ravaa ympäri huushollia!

Nythän on todella paljon ollut myynnissä ties mitä elintarvikkeita venäjänkielisin tekstein. Olimme ostaneet monta purkkia "pakotemaitorahkaa", niin nyt on sitten tullut kokeiltua erilaisia reseptejä, joihin rahkaa voi hyödyntää. Yksi niistä oli tämä herkullinen rahkarievä! Leivoin tätä iltapalaksi ja ai että kun oli hyvää!

Ohjeesta tulee 4 rahkarievää.


Leipätaikina:
5 dl vettä
25 g tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1½-2 tl suolaa
(1 rkl siirappia)
250 g maitorahkaa
5 dl ohrajauhoja
6½ dl vehnäjauhoja

1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen tuorehiiva, suola ja siirappi. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste noin 42-asteiseksi eli niin että se on reilusti kättä lämpimämpää (mutta ei kuitenkaan yli 50-asteista, koska silloin hiivasolut kuolevat). Sekoita kuivahiiva pienen jauhomäärän sekaan erillisessä kulhossa ennen taikinaan lisäämistä. Lisää nesteeseen maitorahka ja jauhot. Vaivaa taikinaksi ja anna kohota kulhossa kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
2. Vaivaa taikinasta jauhotetulla pöydällä ilmakuplat pois ja jaa taikina neljään yhtäsuureen palaan. Riivaa palat palloiksi ja painele niistä pellille neljä pyöreää, ohutta rieskaa. Anna kohota hyvin leivinliinan alla. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa (keskitasolla) noin 12-15 minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä.
3. Tarjoile mielellään vastapaistettuina, jolloin rieskat ovat parhaimmillaan!



2 kommenttia:

  1. Ei voi olla kuin hyvää! Tämä menee kokeiluun, kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Olen jo kahteen kertaan tätä leiponut tällä viikolla, koska pidin rahkarievästä paljon - varsinkin tuoreena. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!